Tina Nordström inviterer gjester til sitt gjemmested – ei hytte i Vemdalen i de svenske fjellene. Gode samtaler og veldig god mat!

Serier på Matkanalen

Sonia Huanca Vold

Sonia lager fantastisk fargerik og god peruansk mat i sitt nye Snapchat Show fra Matkanalen. Først ut: Trendretten Ceviche med Tigermelk! Er du på mobil, trykk her for å åpne i Snapchat.

Konkurransen er i gang…

Se hvordan det går med Benjamin i duellene under VM i Pasta i Milano i vår episode 2.

Malin Ekstrøm

Søndager i desember kan du se Malin lage sunne, gode lunsjer, snacks, kaker og middag på Snapchat Showet vårt.
Er du på mobil, trykk her for å åpne i Snapchat. Kommer på TV i januar.

Peter Kuruvita´s Costal Kitchen

Røm fra den kalde, norske vinteren! Bli med til kysten vest-Australia sammen med Peter Kuruvita, kjent TV kokk og restauranteier «Down Under» i to sesonger i tilsammen 12 episoder fra 2019.

KulTour: Piemonte og Sicilia

I sin 18. og 19. episode på Matkanalen, har Finn-Erik og John Kaare i høst laget to nye programmer fra Italia:  Piemonte og Sicilia!

Tina i fjellene

I januar kommer sesong 4 med Tina Nordstrøm. Denne gangen går turen til Lofoten og Svalbard i 4 nye timer med matlaging og opplevelser.

Brent Owen Unwraps Mauritius

«Mauritius was made first and then heaven; and heaven was copied after Mauritius».  Mark Twain. I 10 deler får vi oppleve en lite stykke av himmelen gjennom Masterchef Australia-vinner Brent Owens opplevelser og kokkelering. Starter 1. desember!

Saturday Xmas mornings with James Martin

Nyt lange lørdagsformiddager med den svært populære TV-kokken, piloten og bilelskeren James Martin. I hver episode får han en ny gjest på kjøkkenet eller i hagen.

VM i ost i Bergen

2. og 3. november er det VM i ost i Dovregubbens hall. Ingvill Måkestad Bovim er vår reporter i Bergen disse dagene. Innslagene ser du her i løpet av helgen!

Alpeost fra Elnesvågen

Turen i dag går til Elnesvågen hvor en helt ny ost blir til. En norsk alpeost, inspirert av syd-europeiske alpeoster med melk fra kuer som beiter i og rundt Romsdalsalpene. Vi møter i dag kubonden Anders, yster Kjell-Ove og finner ut hva osten kan brukes til.

Tropical Gourmet Queensland

I Tropical Gourmet Queensland får du oppleve en smak av sommer. Australias mest populære TV kokk som du har sett i flere serier hos oss tidligere, nemlig Justine Schofield, tar deg med gjennom tropiske Queensland på utendørs matlaging.

Pangstart på Snapchat Shows

Over 430 000 ulike seere har allerede sett vår første episode på Snapchat Shows. Sjekk ut «utforsk» seksjonen eller ta bilde av koden på bildet her inne i Snapchat. Nye serier kommer!

VM i pasta i Milano!!

Norges deltaker Benjamin Vikse Roth ankommer Milano for siste forberedelser. Her kan du se episode 1 i den nye sesongen. Sesong 1 av Bare Pasta ser du her.

Se prisutdelingen #Diggmat

Matkanalens nye kåring av Oslos beste spisesteder ble arrangert på Kolonihagen Frogner. Programleder er Sonia Huanca Vold. Se episoden og intervjuer med vinnerne her!

Pulled kongeøsterssopp!

Adam lager Nuggets av søtpotet og quinoa, servert med en frisk råkostsalat og remulade. Richard lager sin versjon av «pulled» kongeøsterssopp sliders, et kjempegodt alternativ til pulled-pork.

Bli med til Ørsta!

Bli med Nevada Berg til Ørsta på Sunnmøre hvor ostene Kvitlin og Snøfrisk lages.

Reklamefilmer fra Matkanalen

Matkanalen produserer en rekke profil- og reklamefilmer og miniserier for annonsører. Se eksempler her.

Ostereisen med Nevada Berg

Matskribent og forfatter Nevada Berg setter Norge på matkartet med bloggen North Wild Kitchen. I TV-serien Ostereisen besøker hun produsenter av Norges aller beste oster.

Veggis

Nå får du 8 nye oppskrifter med inspirasjon til vegan- og vegetarretter fra Adam Bjerck og Richard Nystad. Se episodene her.

Jul med Ernst!

I Sverige blir det nesten ikke jul uten juleprogrammer med Ernst Kirchsteiger. Vi viser de 6 nyeste juleprogrammene hans, hvor juledekor, mat og hygge gir den riktige stemningen.

Comfort Food

The Two Hairy Bikers Simon King og David Myers lager deilig, hjemmelaget mat, inspirert av sin oppvekst, tradisjonelle britiske retter, familieoppskrifter og reiser de har vært på. 15 nye episoder kommer i oktober.

New Foodie Stories

Anders Husa fortsetter å rapportere fra de beste restaurantene i verden. Nye episoder på Matkanalen nå.

Leilas Jul

Blant årets juleprogrammer, finner du episoder fra svenske Leila Lindblom. Oppskriftene fra episodene som kommer finner du her

Meny Netthandel

Kristoffer Vincent Hansen har regi på 6 filmer vi har laget for Meny. Her ser du en av dem: «I løse luften»

Bornholm på én dag

Bli med Sune Rasborg og bergenser Anders Wik rundt på den fantastiske øya Bornholm. Ny serie i 3 deler du kan se her på nett.

KulTour Vestland

I den 18. episoden av #KulTour på Matkanalen handler det om norsk øl, gin og cider. Se hele episoden her (24 minutt).

Smakslandet – Ost!

Vi viser nå en ny sesong av Smakslandet. Denne gangen handler det om norsk ost i verdensklasse. Totalt 6 episoder kommer utover høsten. Foto og regi: Thomas Mortveit.

Skambra mat: Surf n’ Turf

Gitte Witt møter surferen og kiteren Karl Oscar på Borestranda på Jæren i denne episoden av vår nye serie.

Veien til Milano

Vibeke Klemetsen skal følge Norges store håp, haugesunder Benjamin Vikse Roth og bli med ham til Milano der han kjemper for å bli kåret til verdens beste pasta kokk!

Matfest i Bergen

I sesongens siste Sommermat med Sonia er vi i Bergen. Se hele episoden her!

North Wild Kitchen

Vi møtte amerikanske Nevada Berg fra den prisvinnende matbloggen North Wild Kitchen. Nå er hun også aktuell med kokebok.

The Wine Show S02

En helt ny sesong med The Wine Show med Matthew Rhys og Matthew Goode kommer på kanalen i høst!

Donal Skehan

I høst starter vi den splitter nye serien til irske Donal Skehan i Donal´s Asian Baking Adventure, som i 10 episoder tar for seg den sterkt økende baketrenden i Asia.

Ny kåring!!

Sammen med et dommerpanel med noen av Oslos mest profilerte kokker har publikum fått være med å stemme frem hovedstadens diggeste mat, innenfor 10 kategorier. Stem her!

Youngstorget, Mathallen og Grünerløkka

Det har skjedd enormt mye på matfronten i Oslo de siste årene. Sonia har denne uka sjekket ut et av de mest yrende matområdene i byen!

Lærdal i Sogn og Fjordane

I denne episoden er Tor og Thor i fantastiske Lærdal i Sogn og Fjordane. Denne bygda er kjent for bær og grønnsaker. Vi skal plukke bringebær og mandelpoteter som de lager to ulike retter av.

Sunnhordland

Fluefiske ved kysten i Sunnhordland på Vestlandet. Bli med å dykke etter kamskjell og råmarinere dem og servere dem med taresalt!

Gladmat i Stavanger

– Vi har vært på Gladmat i Stavanger. Se episoden om Sjøpølse, Taco-is, Gådjå, og intervju med Kjartan Skjelde her!

Nigel Slaters Middle East

Nigel Slater utforsker Midtøsten, og lager mat med kokker fra Libanon, Tyrkia og Iran i denne nye serien fra 2018. Starter i oktober.

Skambra mat

Denne TV-serien med skuespiller og blogger Gitte Witt Julsrud som er spilt inn på vakre Jæren. Se alle episodene her.

Lysverket i Bergen

Matkanalen og Anders Husa har møtt bergens mest frittalende kokk, Christopher Haatuft, som snakker ut om Bergens fantastiske råvarer og restaurant Lysverket.

Haaheim Gaard på Tysnes

I serien vår Sommermat med Sonia, har vi tatt turen til vakre Haaheim Gaard hvor vi får omvisning, musikk og matlaging servert av det kreative rivjernet Torstein Hatlevik.

Spis din Ø

Bornholm opplever et enormt oppsving i lokale matprodusenter og gourmetrestauranter. I denne TV-serien møter vi Søren Henriksen og Sune Rasborg som setter opp kjøkkenet og lager mat med lokale råvarer ute i naturen.

Sommermat med Sonia

Sonia Huanca Vold skal i sommer besøke noen utvalgte matfestivaler og spennende matdestinasjoner i Norge sammen med Matkanalen. Reisen er i gang!

Anders Husa: Foodie Stories

Her er de fire neste episodene fra Anders Husa: Noma 2.0, København Det nye konseptet innebærer strengt inndelte sesonger, og første del av året ble viet til alt det spiselige fra havet. I tillegg besøker han Sanchez i København, Dill på Reykjavik og Re-naa i Stavange

Donna Hay – Basics to Brilliance

Matstylist og forfatter Donna Hay viser oss smakfulle og kreative variasjoner av enkle oppskrifter som alle hobbykokker burde lære seg. Kommer til høsten!

The Lazy Chef

Simon Lamont reiser gjennom hele Irland for å lage fantastisk mat som er enkel å lage. Til forskjell fra andre matprogrammer, kuttes her alle svinger for å gjøre det enklest mulig – for den late. Kommer i september.

Maggie Beer in Japan

Australske Maggie har alltid vært fascinert av Japansk mat. Hun reiser av gårde til Japan for å lære og for å utfordre seg selv, med mål om å lage japansk mat for sine venner i Barossa.

Bare Pasta sesong 2

Vibeke Klemetsen skal lede nye programmer fra Italia, denne gangen fra verdensmesterskapet i pasta i Milano. Haugesunder Benjamin Vikse Roth, som er lærling på Statholdergaarden, er Norges deltaker i mesterskapet. Imens – se sesong 1 her!

KulTour – Mat og reise

Nye episoder av #KulTour kommer fra Finn-Erik Rognan og John Kaare Hoversholm fremover. Denne gang har de vært i Belgia, og vi møter blant annet Gunnar Jensen, som vi kjenner fra Mathallen i Tromsø og Smakslandet på Matkanalen.

Jonathan Phang´s Gourmet Trains

Jonathan Phang’s Gourmet Trains – Starter i juni: Orientekspressen fra London via Venezia til Istanbul. 12 episoder a 1 time med ren fornøyelse, opplevelser og fantastisk mat!

Kulinariske Fluefiskere

Ny sesong kommer. Lær å fiske og tilberede fangsten med Tor og Thor.

Reisen mot stjernen

Med stjernekokker ved roret gjennomgår Københavnbåten akkurat nå en transformasjon som kommer til å gi gjestene en kulinarisk opplevelse- og kanskje på sikt heve nivået til Michelin-kvalitet. Starter 3. mai, og vises i 6 uker fremover.

Justine´s flavours of Fuji

Justine Schofield, Australias mest sette TV-kokk reiser til Japan i sitt aller nyeste nye mat- og reiseprogram. Se denne fargesprakende serien som garantert vil friste deg til å reise dit.

KulTour – Sør Afrika

Nye episoder fra #KulTour kommer utover våren. Finn-Erik Rognan har vært i Sør Afrika, Mexico og Flandern..

Foodie Stories 2018

Nå kommer flere episoder fra Anders Husa. Bli med til Falsled Kro, AOC, Alchemist, Søllerød Kro og Osteria Francescana i episode 23-27.

Hemsley + Hemsley

Søstrene Jasmine og Melissa Hemsley tar sunn mat til et helt nytt nivå i sin nye serie hvor det handler om å lage og nyte gøyale, deilige oppskrifter.

Munchies guide to Norway

Ny serie fra Munchies! Vi blir med Halaigh Whelan-McManus på en matreise fra Oslo til Preikestolen, Lofoten og Finnmark.

The Little Paris Kitchen

Rachel Khoo er tilbake – denne gangen fra sitt lille kjøkken i Paris i denne fargesprakende serien fra BBC TWO.

Kulinariske fluefiskere

De gastronomiske fluefiskerne bak Torogthor.no dukker opp på Matkanalen fremover, hvor fangsten skal tilberedes av dem selv og sammen flere av landets beste kokker og fluefiskere.

Nadiya´s British Food Adventure

Fra BBC TWO 2017 – For å finne ut mer om maten hun lager til familien, møter Nadiya Hussain fiskere, bønder, kokker og produsenter i Storbritannia. Nadiya lager deilige, nye retter inspirert av alle dem hun møter.

Rachel Allen´s Easy Meals

Irlands favorittkokk og kjente BBC ansikt, Rachel Allen viser oss i 12 episoder enkel og avslappet matlaging. Dette er veldig god inspirasjon til mat som du kan lage hjemme selv.

Det Norske Måltid – Hele sendingen

Se hele sendingen vår fra Stavanger her. Programleder er Hedda Marie Kaupang.

Culinary Journeys

Vi viser de to sesongene av CNN´s ferske og prisvinnende serie Culinary Journeys i 18 episoder. Her er ser du liten teaser fra episoden fra Oslo, med Esben Holmboe Bang.

Veggis

Richard Nystad, kjent fra blant annet Brønsj på NRK P2 vil at du skal spise mer grønnsaker. Nå kommer han med en ny vegetarserie på Matkanalen.

KulTour: Piemonte

3. januar starter vi opp med nye episoder av #KulTour med John Kaare Hoversholm og Finn-Erik Rognan. Først ut: Piemonte.

Smakslandet – North Sea Salt Works

Salt er ikke bare salt. Matkanalen har vært på vakre Aukra. Vi får oppleve oppleve entusiasmen og jobben som ligger bak et slikt kvalitetsprodukt. Foto: Marius Rua. Film: Thomas Mortveit.

Det Norske Måltid 2018

Hedda Marie Kaupang var tilstede for å intervjue nominerte, vinnere og gjester fra festaftenen i Stavanger. Les alt om de årets finalister her. Se innslag fra forrige finale her.

Sara´s Australia Unveiled

I denne nye serien følger vi finsk-amerikanske Sara la Fountain gjennom en matreise i hele Australia. Sara’s Australia Unveiled på 9 episoder starter på Matkanalen i januar.

Noma – My perfect storm

Fikk du den ikke med deg på Kino? Vi viser hele filmen om René Redzepi og verdens og beste restaurant. Søndagsfilmen på Matkanalen.

Naturopplevelser for livet

Med Ingvill Måkestad Bovim hver fredag. I vår mat og reiseserie kan du være med til Turistforeningens hytter rundt i landet. Se hele serien her.

 

Børsbyene: Madrid

Madrid bygger seg opp til å bli en av verdens største businessbyer, og maten er bedre enn noen gang. Se hele episoden på DN.no her. Med Andreas Ihlebæk og Marius Troy. Et samarbeid mellom Dagens Næringsliv/D2 og Matkanalen.

Den sosiale oljen

Se hele kaffedokumentaren vår med Line Verndal fra Brasil, Columbia, Italia, England, Nederland og Norge her

KulTour: Sør-Afrika

Finn-Erik Rognan er tilbake fra Sør-Afrika med en fersk episode om vin i bagasjen. Se teaseren på episoden her, eller på TV fra 21. oktober.

Foodie Stories: Estland!

Anders Husa og Hedda Marie Kaupang utforsker unike restauranter, råvarer, overnattingssteder og opplevelser. Sjekk også ut www.andershusa.com !

The Wine Show

Med Matthew Goode (kjent fra Downton Abbey, The Imitation Game) og hans gode venn Matthew Rhys (The Americans, Brothers and Sisters) på en underholdende og lærerik vinreise i hele 13 episoder på 1 time.

Børsbyene: Hamburg

Serien vår fra byer du burde besøke. Med programleder Andreas Ihlebæk og regissør Marius Troy. Du kan se serien på Dagens Næringsliv her.

Bærekraft

Episode 6: Vi ser hvordan pastasaus og pesto blir laget, og besøker pastafabrikken som lager tusen tonn med pasta hver dag. I tillegg lager Vibeke en herlig pastarett: Penne med Basilicosaus og italiensk pølse.

Kultur og arkitektur

Episode 4: Vibeke utforsker kulturlivet og arkitekturen i Parma, og besøker operahuset Teatro Regio di Parma. I tillegg lager hun en av sine pastafavoritter, Spaghetti vongole.

Kaffe som handelsvare

Episode 4: I dag er kaffe en av verdens største handelsvarer. Bli med Line til Brasil hvor hun lærer mer om kaffens historie og hvordan kaffe produseres i stor skala.

#WinningFood

Ingvill Måkestad Bovim, mellomdistanseløper og klinisk ernæringsfysiolog, lager prestasjonsmat sammen med ti norske toppidrettsutøvere. Ingvill deler deilige og spennende oppskrifter som hjelper deg til å prestere i en aktiv hverdag.

Børsbyene

I samarbeid med Dagens Næringsliv og D2 reiser Andreas Ihlebæk og Marius Troy til Hamburg, Milano, Madrid og Wien. Serien er en guide til hvordan du kan spise og nyte i storbyene istedet for at byen spiser opp deg…

Two Hairy Bikers´ Northern Exposure

BBC kokkene David Myers og Simon King reiser nordover, fra Tyskland til Nord Sverige gjennom Polen, de baltiske landene og Russland.

Den sosiale oljen

Vi presenterer nå en ny serie om kaffe med programleder Line Verndal. Vi har vært i Columbia, Brasil, Italia, Nederland, England – og ulike steder i Norge. Resultatet ser du her!

#KulTour

#KulTour har i 10 år fulgt sykkeløypene til Tour de France med kulinariske øyne på TV2. Nå legger John Kaare Hoversholm og Finn-Erik Rognan ut på nye eventyr for Matkanalen til blant annet Frankrike, Dubai og Sør Afrika.

Smakslandet

Vi har vært på rundreise i hele Norge for å lage en ny TV-serie om lokalmat med Gunnar Jensen som programleder.

Tina på besøk – sesong 5

I oktober kommer helt nye episoder med Tina Nordström fra 2017, hvor hun besøker kjente svensker som bor ulike steder i verden.

Made in Italy with Silvia Colloca

Matblogger, skuespiller, operasanger og kokebokforfatter Silvia Colloca feirer det italienske kjøkken og deler tradisjonsrike og nye oppskrifter gjennom en reise over 10 episoder.

Leilas supermat

Mat uten tilsetningsstoffer, rawfood, vegetar- og veganmat er stikkordene til denne matlagningsserien i 10 deler med Leila Lindholm fra 2016.

Ernst i Toscana

Ernst Kirchsteiger reiser til Toscana hvor han skal lære alt om toscanske matlagingen, folkelivet og håndverkskulturen.

Mitt Piemonte

Geir Andre Sjursen reiser til den italienske vinregionen Piemonte. Vi følger han på reisen til vinprodusenter, blant annet hvor de lager biodynamisk vin i den lille landsbyen San Marzano Oliveto.

Lorraine Pascale’s Baking Made Easy

Lorraine Pascale lærer oss både klassisk og moderne bakekunst. Kvalitet fra BBC som vi er stolte over å vise på kanalen.

Matkanalen på kanal 18

Vi bedrer kanalplassen – igjen! Nå er vi i den faste pakken til Get, slik at du enkelt finner oss blant de norske kanalene.

Tina på besøk

I sommer viser vi 6 fyldige episoder med Tina Nordström som ikke har blitt vist på norsk TV før. Tina reiser i hver episode til kjente svensker som bor ulike steder i verden.

Bare Pasta

Matkanalen og Vibeke Klemetsen er akkurat ferdig med opptakene av en ny serie fra Italia som vi har kalt «Bare Pasta», men handler mye om skinke, ost, trøfler, matkultur, natur og mye annet også.. Se episodene her

 

Matkanalen-miks

Her er en liten kollasj av både internasjonale serier og av våre egne produksjoner de første 2 årene. Vi gleder oss til å vise mer!

James Martin´s French Adventure

James Martin reiser i to nye sesonger gjennom her Frankrike i sin kokkehelt Keith Floyd sin originale Citroën 2CV. 40 oppskrifter å la seg inspirere av.

Justanotherfoodstory.com

Til høsten treffer du Nussara Guldberg fra justanotherfoodstory.com på Matkanalen med korte oppskriftsfilmer på spennende og sunne oppskrifter med både norsk og asiatisk inspirasjon.

Matpaabordet.no – På TV

Ina-Janine Johnsen står bak den svært populære matbloggen matpaabordet.no. Ina bor i Oslo med mann, to døtre og hund og elsker å lage mat!

Neste stopp: Hamburg.

I serien børsbyene har turen kommet til Hamburg. Hvor ofte hører du: «Jeg skal til Hamburg i helga»? Det burde vært oftere.

Two Greedy Italians

They are back! Antonio Carluccio og Gennaro Contaldo – Jamie Olivers læremester –  returnerer til det Italia de forlot for mer en 40 år siden for å oppdage hva som har endret seg i italiensk kultur og hva italienerne spiser.

Vi mimrer til fjorårets Matfestivaler…

Mens vi venter på sommeren gjør vi et lite tilbakeblikk på en rekke utvalgte norske matfestivaler vi besøkte i 2016… Med Vibeke Klemetsen. Se her

Spis grønt!

Med trønderne Christopher Gulliksen og Richard Nystad kjent fra blant annet «Brønsj» på NRK Radio og Matfrahagen.no

Delicious Miss Dahl

Roald Dahls barnebarn Sophie Dahl har sitt eget matprogram på BBC. Hun lager fantastisk mat fra egne oppskrifter med minner fra barndommen.

Andy & Ben

Vi er så heldige til å få med oss verdenspremieren på Andy Allen og Ben Milbourne´s nye 15 episoder av «Eat Australia» spilt inn i 2017!

Tropical Gourmet

Med Justine Schofield fra Australias mest sette matlagingsprogrammer. Serien ble ferdigstilt i 2017, og er dermed så fersk som man får den. I denne serien reiser Justine til Ny-Caledonia i Stillehavet.

Langs Matkysten Lofoten

Vi har vært med på VM i skreifiske, til Leknes, oppleve fiske-eventyret og mye, mye annet Lofoten har å by på. Se alle episodene her!

Den Grønne Gren

«Mat er kjærlighet”, sier Maj-Britt Aagaard. I serien Den Grønne Gren, går reisen til Danmark besøker hun andre ildsjeler med stor kjærlighet til mat, og en grønnere, bærekraftig livsstil.

Jorden rundt med Manu

Manu Feildel har hele livet drømt om å reise jorden rundt som i Jules Vernes «Jorden rundt på 80 dager». På et begrenset budsjett må oppvasken tas i blant for å komme seg rundt…

Finalen i #NMilunsj 2017

Se finalen her! Programledere er Noobwork og Hanna Martine. Bent Høie var på plass da 100 000 kroner skulle deles ut..

Hjemmelaga Babymat

Ny serie om barnemat fra bunn med Margit Vea. Gi barna den beste starten med mange gode tips!

Naturopplevelser Ep 7 – Haukeliseter!

Ingvill besøker Haukeliseter Fjellstue. Hun prøver turterrenget og lager mat i lavoen med lokal chevre.

Prisutdeling!

Det Norske Måltid gikk av Stabelen i Stavanger 6. januar 2017. Vi viser intervjuer med nominerte, vinnere, jury og deltakere. Her kan du se sendingen. Med Vibeke Klemetsen.

Naturopplevelser – Preikestolen Basecamp Ep 6 del 1

Preikestolen har mer enn utsikt å by på. Ingvill Måkestad Bovim prøver basecampen og møter kokk i verdensklasse.

Det Norske Måltid

Vibeke Klemetsen leder vår sending fra Stavanger 6. januar. Se klipp her på nettsiden, på Facebook og på TV fra 9. januar! Se de nominerte her.

John Torode´s Malaysia

John Torode reiser i 10 episoder filmet i Malaysia og England i løpet av 2016. Den meritterte kokken tar en høyst individuell tilnærming til matlagingen på sin reise.

My Ireland with Colin

Irsk-fødte Colin Fassnidge returnerer hjem for å erfare at maten i hjemlandet langt ifra bare er brød og poteter lenge. På motorsykkelryggen oppsøker han de flotteste områdene for matproduksjon i landet.

 

Leila Bakar i Frankrike

I et vakkert strandhus i Frankrike, blant vingårder og kreperier baker svenske Leila Lindholm lekre søtsaker.

Anjum Spice Stories

Anjum Anand rømmer fra London til den Australiske landsbygda. Lær ny og sunn indisk matlaging på sitt beste. 12 helt nye episoder starter i mars.

Trines Mat

Vi er stolte av å kunne vise Norges største matblogger, Trine Sandberg med Trinesmatblogg.no på Matkanalen. – Nye episoder kommer i mars! Se intervju Trine på prisutdeling i januar.

Naturopplevelser for livet – Gaustatoppen

Ingvill besøker i denne episoden Gaustatoppen 1883 m.o.h., med utsikt til 1/6 av Norge!

Carluccio´s 6 sesonger

Antonio Carluccio (som du sikkert husker fra Two Greedy Italians) reiste i 2016 igjennom Australia og lager sesongenes lokale mat med en italiensk vri. En fantastisk serie vi gleder oss til å se på Matkanalen i 2017.

The Roux Scholarship

Vi viser tidenes mest dramatiske britiske kokkekonkurranse fra 2013 hvor 18 konkurrenter deltok i 10 timer på TV om å vinne sin læretid på hvilken som helst 3-trestjernes Michelin restaurant i verden!

A Cook Abroad

I denne strålende serien fra BBC 2 fra 2015 – møter du de 6 aller best likte TV-kokkene i  Storbritannia i hver sin time fra ulike deler av verden. Starter på Matkanalen i september.

The Flying Culinary Circus

I 2005 dro fire unge talentfulle norske kokker til New York for å kokkelere på et arrangement i Central Park. Idéen om «the Flying Culinary Circus» var skapt. Fra 2017 kan du også se dem på Matkanalen!

Mitt kök

Svensk serie hvor lager Tommy Myllymäki og Karin Andersson med flere lager mat for både hverdag og fest. Anbefales for inspirasjon og oppskrifter!

NM i lunsj

For alle 9- klassinger i landet. www.nmilunsj.no Vinn 100 000 kr!
Påmeldingsfristen var 16. desember. Se finalen hos oss 23. januar.

Langs Matkysten av Miami og Puerto Rico

Andreas og Merethe er nå på langreise igjen til Karibia, Puerto Rico og Miami. Resultatet ser du på Matkanalen i juli!

Det Norske Måltid 2016

Det Norske Måltid kårer de beste mat- og drikkeproduktene i Norge og er landets mest prestisjefylte prisutdeling. Vi viser i desember delfinalene fra Tromsø, Bergen, Trondheim og Oslo – og selve finalen i Stavanger 8. januar.

Sarah Graham´s Food Safari

Sarah vokste opp i et naturreservat i Zimbabwe, og tar oss i denne serien med på en matreise i storslått natur i Sør-Afrika, Zambia og landet hun vokste opp i.

Eating Art

Kunstsamler og kokk Oliver Peyton drar verden rundt for og se hvordan kunst og mat har påvirket hverandre gjennom århundrer.

Hank´s Julebord

Hans-Erik Dyvik Husby, Hank, inviterer til julebord sammen med gode venner. Lær deg det som skal til for å lage tidenes julefest.

Foodie Stories av Andershusa.com

Ny episoder vinteren 2017/2018! Bli med Anders Husa og Hedda M. Kaupang på de aller beste restaurantene i verden for å få et innblikk i atmosfæren og den fantastiske maten som serveres. Nærmere kommer du ikke uten å være der…

The Art of Cooking with Mimi

Mimi Thorisson er en fransk blogger og kokk og elsker å lage mat til venner og familie.
– Bon Appétit!

Rachel Khoo: Melbourne

En helt ny sesong av en av av BBCs nyeste og mest populære serier, Rachel Khoos Kitchen Notebook. Rachel Khoo drar til Melbourne – Australias definitive foodie-destinasjon.

I hver episode tolker Rachel et lokalt og innovativt måltid og serverer det til sine venner.

My France with Manu

I denne australske serien følger vi franskfødte Manu Feildel, som tar oss med rundt på en reise i Frankrike hvor han besøker slekt og venner.

Langs matkysten i California

Andreas Ihlebæk og Merete Gamst har oppsøkt spennende matdestinasjoner i California for Matkanalen.

Bringebærfest i Østfold

Ekteparet Frode Lippert og Monica Vinje har fått sving på bringebærfesten med Lippert Drikke. Juicen og råsaften blir hyllet for sin unike smak og for de naturlige råvarene.  Vi møter gründerne på eventyrgården i Råde. Her kan du se hele episoden!

Tina i Fjellet

Tina Nordström inviterer gjester til sitt gjemmested – ei hytte i Vemdalen i de svenske fjellene. Gode samtaler og veldig god mat!

Den sosiale oljen

Line Verndal leder vår serie dedikert til kaffe som er under innspilling i Columbia og Brasil i høst.

Fru Timian

Marit Røttingsnes Westlie vil vise hvordan man lager ukomplisert, ujålete men umåtelig god mat her på Matkanalen.

Tinas Julekjøkken

I desember får vi se Tina tilberede den aller beste julematen sammen med slekt og venner! 4 episoder som vises onsdag og lørdager frem til Julaften.

Matkanalen på Matstreif

Matkanalen møtte blant annet Anita Krohn Traaseth fra Innovasjon Norge, landbruks- og matminister Jon Georg Dale, Meny-sjef Vegard Kjus og Oslo-ordfører Marianne Borgen.

Langs Matkysten av Svalbard

Nå reiser vi på tur igjen! Andreas Ihlebæk og Merete Gamst gir deg i disse episodene en rekke spesielle matopplevelser fra Spitsbergen.

Tinas Nyttår!

I romjulen følger vi Tina Nordstrøms forberedelser til den store dagen. I andre episode er det nyttårsmiddag, hvor Tina lager en flerrettersmeny til vennene sine hjemme hos seg selv.

Aftenpostens Matfestival på Youngstorget

Her ser du hele første episode! Vi møter blant annet Statholdergaardens kjøkkensjef Bent Stiansen og Esben Holmboe-Bang – Kjøkkensjef på Maaemo, den første restauranten i Norge med tre stjerner i Michelinguiden.

Julespesial med Nigel Slater og Rick Stein

Vi viser spesialutgaver av de populære TV-kokkene Rick Stein og Nigel Slater fra BBC hvor de tilbereder sine alle beste juleoppskrifter.

Skalldyrfestivalen i Mandal

Friskt vær og stuntkokkelering med skalldyr – følg Vibeke på besøk i Mandal i denne ukens Matfest.
Se tidligere episoder her.

Trøndersk matfestival!

Bli med på Trøndersk matfestival og Bryggerifestivalen og lær blant annet parring av riktig øl til sjømat.
Se tidligere episoder her

Gladmaten i Stavanger

For en matfestival! Vi møtte blant annet Anders Husa og VGs nådeløse restaurantanmelder André Blomberg-Nygård.

Aldo & Enzo´s Sicily

Ny serie på Matkanalen kommer i september! Aldo Zilli og Enzo Oliveri reiser i sin kabriolet fra det ene stedet vakrere enn det andre – fra Sciacca til Alcantara. De lager mat som gjenspeiler øyas kultur og historie. (2015)

 

 

Matfest – Rundreise på matfestivaler i Norge

Vibeke Klemetsen og Matkanalen skal på rundreise i Norge fra mai til september. Se hvor vi skal reise her – > Første episode fra Youngstorget ser du her.

Naturlig mat med Margit Vea

Vi er midt i innspillingen av en ny serie med Margit Vea, kokebokforfatter og spaltist i Aftenposten Junior. Serien kommer i august, og vi kan love veldig flotte bilder og naturlig, god mat.

Matkanalen i Bergen

Her kan du se hele episoden vår fra Bergen. – Vi lærer om tørrfisk, og blir med på kåringen av Årets Sjømatkokk 2016.

På den grønne gren

Matblogger Maj-Britt Aagaard fra Spiselandslaget.com besøker gründere og ildsjeler som har en grønn, kortreist og innovativ tilnærming til råvarer, mat og drikke. Ny serie i sommer.

Mer Mimi!

Nå viser vi flere episoder i serien med Mimi Thorisson – på fransk. Vakkert, visuelt og godt.

Verdens Beste Kaffe

Følg tidligere verdensmester i baristakunst Tim Wendelboes reise til Columbia i mai.

Serien viser hvordan god kaffe blir til og at det ligger mye mer bak en god kaffe enn de fleste tror. Samtidig ønsker serien å engasjere kaffe-entusiaster til å lage enda bedre kaffe!

Raymond Blanc´s kitchen secrets

Raymond Blanc, en selvlært, Michelin-kokk tilbereder de enkleste og mest kompliserte av hans egne favorittretter. Hver epiosode inneholder en viktig ingrediens som Raymond er lidenskapelig opptatt av.

Indian Food Made Easy

Anjum Anand lager fantastisk Indisk mat some er lett, sunn og full av smaker. Anjum er svært opptatt av å benytte friske, lokale sesongvarer some er lett tilgjengelige på butikken.

Nigelissima!

Med lidenskap for Italiensk Matlaging. Nigella Lawson viser oss hvordan du kan bringe sjelen av det italienske matlagingen inn på ditt eget kjøkken ved å bruke ingredienser du kan finne på et hvert supermarked.

Fahléns mateventyr

Hans Fahlén reiser verden rundt med Peter Normann for å opplever ulike matkulturer. I første sesong reiser de til Mexico, Japan, Sri Lanka, Turkey og Hong Kong. Hans og Peter lager ikke bare mat overalt hvor de reiser, de utforsker også landene de reiser til for å finne de beste ingrediensene fra bønder og markeder.

Nigel Slater´s Simple Cooking

Nigel Slater utforsker tradisjonelle matkombinasjoner, og prøver å finne ut hvorfor de ulike rettene smaker så godt – og hvordan vi fra dette kan lære og bli bedre kokker. Hver mandag og tirsdag.

Chloe Dahl and Nikki Booth

I vår serie Langs matkysten i California, besøker vi de utroligste restauranter og matprodusenter. Vi møter blant annet Roald Dahls barnebarn, Chloe Dahl og kjæresten Nikki Booth – som er omtalt blant de mest fremadstormende kokkene i LA med sin hummerrestaurant Knuckle & Claw.

Rick Stein´s Far Eeastern Odyssey

I denne TV-serien drar vi til det fjerne østen for å finne autentisk mat og ulike matkulturer. Rick reiser til Vietnam, Kambodsja, Sri Lanka, Thailand, Malaysia og Indonesia.

Rick Steins Mediterranian Escapes

Rick Stein reiser i denne serien over Middelhavet, og besøker øyer og reisemål for nye matopplevelser. Bli med på reisen fra Korsika til Kreta, gjennom selve krybben til matlaging i den vestlige verden.

Instagram-matpakker

Har den gode, gamle norske nistepakken et ufortjent godt rykte?

Al Brown Dishing up Australia

Vi følger kritikerroste Al Brown i sin kulinarisk reise gjennom Australia. Hans filosofi er enkel mat full av smak, enten det gjelder restaurant – eller gatemat.

Mobile Chef

Ryan Clift rigger til sitt minikjøkken blant annet i privat-fly, yacht, på veddeløpsbanen og på en golfbane for å tilberede ambisiøse måltider til sine gjester.

Chef on a mission

Simon Gault driver en 5-stjernes restaurant og er dommer i  MasterChef New Zealand. Simon har satt seg fore å endre hva folk spiser. Simon tilbereder mat på utrolige destinasjoner, fra gass-plattformer til dypvannsfiskebåter.

Det Norske Måltid – Finale!

Matkanalen viser gallafinalen fra Clarion Hotel Energy Stavanger ledet av Arne Hjeltnes. Se de 11 stolte vinnerne her.

Smak & behag

Humørfylte Gard Haugland og Petter Lidal får besøk av blant annet Gunnar Staalesen, Natahlie Nordnes, Linda Eide og  andre kjente vestlendinger i sitt matlagingsprogram. Fra BTTV.no

James Martin´s Food Map of Britain

Kokken James Martin utforsker hvordan de britiske øyer gir mat til befolkningen på en spesiell måte – fra luften. James er pilot, og tar et blikk ovenfra på hvordan landskapet og klimaet påvirker hva som blir dyrket og fisket. Onsdager på Matkanalen.

Ølskolen

Lær hvordan du brygger selv, og hvordan øl og mat best kan kombineres. Programleder er ølsommelier Carolina Bodin. Av AftenpostenTV 2015.

Skrallerne – Fra søppel til Gourmet

-Fra søppel til Gourmet. Med blant annet Masterchef-vinner Maj-Britt Aagaard og filmprodusent og restauratør Jan Vardøen. Av #AntiTV for Aftenposten TV.

Rick Stein´s India

Rick Stein fra BBC reiser på en spektakulær reise gjennom India på jakt etter inspirasjon til nye oppskrifter og den perfekte curryen.

Dette vil Matkanalen!

Mat er best på TV.
Vel, det er jo ikke helt sant – men det er iallefall veldig veldig mange som liker å se på matprogrammer.

Simply Italian

Michela Chiappa lærer oss å lage fantastiske familiemåltider hver torsdag.

Vi elsker Italia!

Se vår 2,5 minutter lange stemningsrapport fra Piemonte!
Filmen er produsert av Kristoffer Vincent Hansen.

Spiselandslaget

Vi viser noen utvalgte godbiter fra Master-chef og Skrallerne-vinner Maj-Britt Aagaard. Maj-Britt står bak Spiselaget.com. Anbefales!

Rick Stein´s Spain

Rick Stein reiser til Spania – søndager. Vår mest sette serie hittil!

Kjøkkenpatruljen

Med Margit Vea, forfatter, samfunnsdebattant og matskribent i Aftenposten Junior.

Michaelas Classic Italian

I seriene Michaelas Classic Italian og Simply Italian viser walisisk-italienske kokken  Michela Chiappa sine favorittoppskrifter for klassiske italienske retter. Bellissima!

 

Fra Skandinavia til London

Matkanalen har møtt en rekke skandinaver som studerer og arbeider med mat i London. Her tidligere modell og nå student Hanna Sørheim ved den prestisjefylte skolen Le Cordon Bleu i London.

Rick Stein Tastes the Blues

BBC legenden Rick Stein kombinerer to av sine største lidenskaper – musikk og mat – fra USAs sørligste områder.

Nigel Slater´s Simple Suppers

Se Nigel Slater utforsker i 14 episoder hvor han lager enkel mat, med beina plantet på jorda, filmet hjemme hjemme på sitt eget kjøkken.

Annabel Langbein – Winter Feast New Zealand

Vi følger New Zealands favoritt TV-kokk Annabel Langbein gjennom årstidene i 13 episoder.

Allegra’s Turkish Delights

Allegra McEvedy reiser til Tyrkia for å oppdage deres tradisjoner og smaker. Allergra skaper nye retter som vi kan lære av – enkle, men med autentisk med smak fra det Tyrkiske kjøkken.

Her ser du Matkanalen:

Altibox: Kanal 16/17
Get: Kanal 18
Canal Digital Satellitt: Kanal 21/35
Canal Digital Kabel: 36
Viasat/Viafree
RiksTV: Kanal 38 + Underholdningsportal
NextGenTel: kanal 19

Kontakt oss!

Øivind Lindøe, +47 996 43 620 oivind@matkanalen.tv

Berit Røher Nestaas, +47 930 60 632, berit@matkanalen.tv

Simon Olsen, reklame@matkanalen.tv

Teknisk@matkanalen.tv

Smaksprøve

Vi i Matkanalen har produsert en rekke små filmer for å gi deg som seer en pustepause mellom seriene vi viser.

De beste råvarer

Matkanalen er opptatt av et sunt og bærekraftig matfat, og ønsker å inspirere til og ta gode valg av råvarer.

God mat er til for å deles

Invitér venner på besøk.  – Lag noe du aldri har laget før!
Eller gå ut og spis på byen på en tirsdag.